Loodgieterswerk

Dé loodgieter in Den Bosch en omstreken

Dat we goed kunnen bouwen dat hebben we u inmiddels laten zien, maar we zijn er ook voor het loodgieterswerk. Want een huis is natuurlijk niet compleet zonder werkende kraan, en gasfornuis. Daarom heeft Onderhoud & Klusbedrijf Bambacht zich gespecialiseerd in alles dat te maken heeft met loodgieterswerk. Op deze pagina informeren we u graag over onze kennis.

Wij kunnen in uw nieuw- of verbouw de gas- en waterleidingen vakkundig voor u aanleggen. Ook is het mogelijk dat wij een bestaand netwerk voor u reviseren, uitbreiden of ombouwen, bij ons kunt u altijd terecht. Door onze jarenlange ervaring hebben wij voor ieder project de geschikte werknemer en een berg aan ervaring. U zult versteld staan van de kwaliteit van onze werkzaamheden, we sluiten alles werkend aan en werken de wanden weer super strak af.

Het personeel van Onderhoud & Klusbedrijf Bambacht is geschoold en daardoor specialist op het gebied van gas- en waterleidingen. Voor veel mensen is alles dat zich achter de wand bevindt een groot vraagteken, wij voorzien u daarom ook graag van goed advies. Advies over de benodigde leidingen maar ook over het materiaal en waar dit alles het beste te koop is. Ook kunnen wij u bijvoorbeeld informeren over een vorstvrije buitenkraan, had u daar al eens van gehoord? Wij wel, en zullen u begeleiden in het aanleggen van dit soort handigheden.

Ook duurzaamheid is hier een belangrijk punt. Het aanleggen of onderhoud doe je het liefst niet te vaak, daarom is het belangrijk dat zaken correct worden aangelegd en met degelijk materiaal zijn gemaakt. Voor het aan- of verleggen van waterleidingen worden er steeds meer kunststof leidingsystemen gebruikt. Deze duurzame leidingen hebben een lange levensduur en zijn bovendien eenvoudiger te installeren in je woning. Dit maakt het dat dit voor u financieel beter behapbaar is.

In sommige regio’s in Nederland zit er meer kalk ik het water dan elders, hier zijn uw huishoudelijke apparaten niet zo blij mee. Denk bijvoorbeeld aan de kalkaanslag in uw waterkoker of koffiezetapparaat. Indien het water bij u veel kalk bevat dan zou het mogelijk een slim idee zijn om een waterontharder te plaatsen. Deze verwijderen kalk en magnesium uit het water, dit is beter voor uzelf en uw huishoudelijke apparaten.

Wij zijn er natuurlijk ook voor de reparaties. Dus heeft u een schade of defect aan een van uw gas- of waterleidingen? Of heeft u last van een lekkage bij een van de leidingen? U kunt ons altijd bellen en wij komen zo snel mogelijk om dit voor u te repareren. Zo lossen wij dus uw lekkages op in heel Brabant. Heeft u last van een lekkage, of komt er in zijn geheel geen water of gas uit uw leidingen? Neem dan contact op met Onderhoud & Klusbedrijf Bambacht te Den-Bosch.

 

Onze diensten:

Water & gas installatie

Centrale verwarming

mechanische ventilatie

Water & gas installatie

Wanneer je nieuwe gas- of waterleidingen wilt aanleggen in een nieuwbouw woning, of huidige leidingen wilt uitbreiden of omleggen, je kunt altijd bij ons terecht. Ons geschoolde personeel kan een deskundig advies geven over de mogelijkheden om vervolgens alle leidingen professioneel aan te leggen.  Denk hierbij aan het aanleggen van een vorstvrije buitenkraan tot het installeren van een volledige waterinstallatie in je woning.

Voor het aan- of verleggen van waterleidingen worden er steeds meer kunststof leiding-systemen gebruikt. Deze duurzame leidingen hebben een lange levensduur en zijn bovendien eenvoudiger te installeren in je woning.

Heb je last van kalkaanslag? Misschien is het plaatsen van een waterontharder dan een verstandige keuze.  Onze waterontharders verwijderen kalk en magnesium uit het kraanwater voordat het de leiding van uw pand inkomt.  Het gebruiken van een waterontharder heeft daarnaast nog een aantal voordelen

Centrale verwarming

Om uw woning goed te verwarmen zijn diverse soorten verwarming mogelijk. Denk aan radiatorverwarming, luchtverwarming of vloerverwarming. Er thuis warm bij zitten is van groot belang. Binnen Onderhoud & Klusbedrijf Bambacht houden we ons hier dagelijks mee bezig. Wij voorzien u daarnaast ook van technisch advies.

Werking centrale verwarming
Dankzij centrale verwarming heeft u nooit meer last van kou. Deze benaming komt voort uit de warmte die centraal opgewekt wordt. U kunt een cv-ketel zien als het hart van de verwarmingsinstallatie. Het water wordt in de cv-ketel verwarmd door het verbranden van aardgas. Vervolgens stroomt het water via de leidingen naar de radiatoren. Indien het water afgekoeld is stroomt het weer terug naar de cv-ketel om het water opnieuw te verwarmen. Van de centrale verwarming zijn de belangrijkste onderdelen:

  • Cv-ketel – Hier wordt water opgewarmd om via de leidingen naar uw radiatoren te stromen.
  • Thermostaat – U regelt de temperatuur in huis met de thermostaat, deze is vaak in de woonkamer te vinden.
  • Radiatoren – De radiatoren in huis stralen de warmte uit. De leidingen waar het warme water doorkomen zijn veel te smal om een hele ruimte te verwarmen, daarom zijn radiatoren uitgevonden. Dankzij het grote oppervlak is iedere ruimte snel verwarmd.


Voordelen
De meest voordelige manier om uw huis te verwarmen is door middel van centrale verwarming. Voordelen zijn het gemakkelijk regelen van de gewenste temperatuur. U profiteert van een hoger rendement en kunt verwarming en warm water combineren. Dankzij een combiketel is een geiser bijvoorbeeld overbodig.

Vloerverwarming
Vloerverwarming is niet alleen een optie als bijverwarming, maar ook als hoofdverwarming.  Vloerverwarming is te regelen via een thermostaat, maar je kunt ook de ruimtes apart regelen indien gewenst.  Hier heb je dan weer aparte regelingen voor nodig. De warmte komt uit de vloer en zorgt hierdoor voor een optimale verspreiding.  Vloerverwarming is een duurzame investering en zorgt voor een maximaal rendement.

Warmtepompen
Een andere mogelijkheid is warmte door warmtepompen in te zetten. Hierdoor wordt warmte met een lage temperatuur uit de buitenlucht of bodem naar een bruikbare temperatuur gebracht. Dit is een zeer duurzame vorm van warmte. De lucht om ons heen of in de grond is gratis, dus warmte met een hoog rendement. Tevens wordt het gebruik van fossiele brandstoffen verminderd, wat beter is voor het milieu.

Van aanleg tot onderhoud
Het plaatsen van een radiator, aanleggen van een warmte pomp of cv, tot het onderhouden ervan: wij regelen het graag voor u. Voor vrijwel alle voorkomende werkzaamheden op het gebied van centrale verwarming en vloerverwarming kunt u bij ons terecht. Om u te verzekeren van een lange levensduur maken we enkel gebruik van hoogwaardige materialen. Storing aan uw cv-ketel? Neem gerust contact met ons op.

Mechanische ventilatie

Heb je behoefte aan mechanische ventilatie in je woning? Van het vervangen en onderhouden van ventilatieonderdelen tot het aanleggen van een compleet luchtkanalenstelsel in je woning, wij denken graag met je mee. Door de uitstekende installatie van nieuwbouwwoningen is de natuurlijke ventilatie praktisch niet meer aanwezig. Het aanleggen van mechanische ventilatie kan de kans op vocht, bacteriën en schimmels dus aanzienlijk verlagen door de natuurlijke af- en aanvoer van lucht.

Mechanische ventilatie kan worden aangelegd voor de afzuiging en toevoer van lucht, of een van beiden. 
Deze systemen hebben na de installatie wel met enige regelmaat onderhoud nodig om een goed te kunnen functioneren. Het onderhouden van de ventilatie box en het reinigen van de ventilatiekanalen zijn onderdeel van het reguliere onderhoud aan ventilatiesystemen.